Facebook Twitter Pinterest email tisk

Medvědí česnek - recept na polévku s medvědím česnekem podle Romana Pauluse:

Recept na polévku s medvědím česnekem podle Romana Pauluse:

Ingredience:

Postup přípravy:

Nejprve si omyjeme šalotku a pokrájíme ji. Připravíme si hrnec a do něj dáme zahřát máslo. Na másle osmahneme šalotku. Oloupeme si brambory a na drobné kostičky je nakrájíme. Brambory přidáme do hrnce k šalotce a podlijeme je vínem. Na mírném ohni víno zahřejeme a necháme ho přejít varem, pak přilijeme kuřecí vývar a vše vaříme, dokud brambory nezměknou. Mezitím si omyjeme listy medvědího česneku a najemno je nakrájíme. Listy medvědího česneku pak spolu se smetanou přidáme k bramborám. Vše společně ještě krátce povaříme a pak buď rozmixujeme kuchyňským mixérem, nebo propasírujeme přes jemný cedník. Pak si připravíme vejce. To je vhodné vařit ideálně v parní troubě zhruba při 63 °C asi 90 minut (jde o to, aby vajíčko nebylo ani tekuté, ale ani vařené, tedy aby drželo tvar a přitom nebylo zatuhlé). Než budeme polévku podávat, je dobré ji našlehat do pěny a až pak k ní přidat pošírované vejce.

Zdroj: Medvědí česnek
Zveřejněno: 23.12.2018



SiteMAP